Dakpannen reinigen

Dakpannen reinigen: om zichtbare én onzichtbare redenen

Vindt u als particulier of professional imago belangrijk? Dan is een schone en goed verzorgde woning of bedrijfspand doorslaggevend. Hoewel de meeste mensen bij het aanzicht van een pand alleen aan de geven denken, spelen ook de dakpannen wel degelijk een rol. In de loop der jaren kunnen uw dakpannen door allerlei invloeden zoals het weer, mos en algen hun verzorgde uitstraling zijn verloren. Aangezien de aanschaf van nieuwe dakpannen een flinke kostenpost betekent, is het reinigen van dakpannen in de meeste gevallen het sterkst aanbevolen.

Efficiënte reiniging waarbij niets onze professionele blik ontgaat

Wij zijn een gespecialiseerd reinigingsbedrijf. Onze professionals komen bij u langs om uw dakpannen grondig schoon te maken met behulp van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Uiteraard gaan wij daarbij altijd de conditie van de dakbedekking nauwkeurig na. Als gevolg van alle invloeden kunnen de dakpannen namelijk ook behoorlijk poreus zijn geworden. Naast de dakpannen hebben we bovendien ook oog voor de nokvorst: de snijlijn tussen twee dakvlakken. Bij ons kunt u rekenen op efficiënte reiniging en oog voor detail.

Uw dakpannen laten reinigen voor het behoud van een vlekkeloos imago

De meeste particulieren en bedrijven laten hun dakpannen reinigen vanwege het feit dat zij willen dat hun pand er aantrekkelijk uit blijft zien. Met zorgvuldige en regelmatige reiniging voorkomt u eventuele imagoschade. Dakpannen zijn al vanaf een grote afstand zichtbaar en springen zo gauw in het oog. Dit maakt dakpannen een belangrijk visitekaartje. En zoals u wel weet zijn eerste indrukken blijvend. Zeker bij een eerste ontmoeting is het van belang om goed voor de dag te komen.

De voordelen van professionele reiniging

Huurt u ons specialistische reinigingsbedrijf in, dan kunt u ervan uitgaan dat de reiniging op de juiste manier geschiedt. Het schoonmaken zal grondig gebeuren. Een bijkomend voordeel is dat u zelf het dak niet op hoeft en zo de daaraan klevende gevaren uit de weg gaat. Gebruikt u bovendien zelf een hogedrukspuit, dan kunnen de dakpannen nog ruwer worden, waardoor het risico op vervuiling nog groter wordt. Wij reinigen dakpannen met behulp van een heetwater reinigingstechniek en onder een aangepaste werkdruk. Door de inzet van de juiste druk én temperatuur kan het aangehechte vuil grondig worden verwijderd.

Het schoonmaken van dakpannen heeft ook een preventieve werking

De meeste mensen laten hun dakpannen in de eerste plaats reinigen met het oog op de uitstraling van het pand. Echter levert de reiniging van dakpannen u nog een ander belangrijk voordeel op. Omdat de meeste dakpannen van poreus materiaal zijn vervaardigd, kunnen vuil en micro-organismen zich er makkelijk aan hechten. Mos, algen en schimmels kunnen bij een gebrek aan reiniging volop groeien, met alle gevolgen van dien. Door de reiniging worden eventueel hieruit voortvloeiende problemen voorkomen.

De gevolgen van mos en algen op uw dak – dakpannen reinigen

De meeste dakpannen zijn van beton of keramiek vervaardigd, waardoor ze een ietwat ruwe structuur hebben. Dit zorgt ervoor dat mos en algen, net als vuilaanslag, zich makkelijker aan het materiaal kunnen hechten. Als dit proces zijn gang kan gaan, leidt dit tot ophoping. Hierdoor kunnen dakpannen los komen te zitten, maar ook kan water indringen en bij vrieskou uitzetten, waardoor schade optreedt. U raadt het al: dit is in de wintermaanden een van de meest voorkomende oorzaken van lekkage.

Algen en mossen bij dakpannen reinigen

In de vochtige wintermaanden krijgen algen en mossen vrij spel, wat na deze periode merkbaar is aan de groene aanslag die op uw dakpannen is achtergebleven. De wortels van het mos groeien zelfs in de poriën van uw dakpannen. Exact deze wortels zetten bij vrieskou uit en kunnen zodoende tot lekkage leiden. Zeker wanneer er veel schaduw op het dak van uw woning of bedrijfspand staat, groeien mossen snel. Ook op platte daken, die na neerslag langer nat blijven, breidt het zich snel uit. Maar wist u dat mos en algen ook de basis vormt voor atmosferische vervuiling?

Atmosferische vervuiling: grijszwarte aanslag bij dakpannen reinigen

Atmosferische vervuiling is de vervuiling die door roet en fijnstof wordt veroorzaakt. Deze aanslag geeft een grijze tot zwarte gloed aan het dak. We noemen atmosferische vervuiling ook wel roetaanslag. We zien deze vorm van vervuiling sterker op plekken waar veel verkeer is, bijvoorbeeld langs drukke wegen of in de buurt van een vliegveld, maar ook op panden in industriegebieden kan dit type vervuiling vaker worden geconstateerd. Zoals we al zeiden vormen mossen en algen hiervoor de basis, maar de atmosferische vervuiling maakt het deze groene aanslag op zijn beurt weer makkelijker verder te groeien.

De juiste dakpanreiniging voorkomt lekkages

Mos kan scheurtjes in de dakbedekking laten ontstaan, waardoor regenwater hier ook makkelijker doorheen kan komen. Zo ontstaan er lekkages in uw woning of bedrijfspand. Is uw dak echter goed schoongemaakt, dan kan het hemelwater weer sneller en zonder problemen naar beneden lopen. Zo krijgt het geen kans om onder het dakbeschot te komen en bent u beschermd tegen waterindringing. Behalve dat onze professionals uw dakpannen grondig en secuur reinigen, kunnen zij ook controleren of er sprake is van eventuele zwakke plekken en/of lekkages.

Reiniging van dakpannen van uiteenlopende materiaalsoorten

Onze professionals van DCA dienstverlening zijn ervaren in het reinigen van dakpannen van verschillende materiaalsoorten. De meeste daken zijn met betonnen dakpannen bedekt. Dit harde materiaal is ten opzichte van andere soorten het makkelijkst schoon te maken. Hiervoor gebruiken we hoge druk. Iets minder harde leistenen dakpannen reinigen we met een iets lagere druk, zodat deze niet beschadigd kunnen raken. Wederom willen we benadrukken hoe belangrijk het is dat u de reiniging van uw dakpannen aan een professional overlaat die van de hoed tot de rand weet.

Behalve betonnen en leien dakpannen zijn er ook nog de keramische dakpannen, die in hun aanschaf het duurst van allemaal zijn. Zelfs aan de geglazuurde varianten kan vuil zich op den duur hechten. Wanneer u geglazuurde of ongeglazuurde keramische dakpannen op uw woning of bedrijfspand heeft, verdient het in de arm nemen van een professioneel reinigingsbedrijf zeker een sterke voorkeur boven het vervangen van de dakpannen. Keramische dakpannen reinigen we met heet water onder een lage druk. Daarna dient er een nieuwe coating te worden aangebracht.

Na het reinigen: impregneren en/of coating aanbrengen

Wanneer wij het dak volledig hebben gereinigd, is het verstandig dit ook door ons te laten impregneren. Impregnatie zorgt voor bescherming tegen vuil en vocht. Uw dak zal waterafstotend zijn, waardoor weersinvloeden niet in staat zullen zijn uw dakpannen kapot te krijgen. Ook is het mogelijk uw dakpannen te laten coaten. Deze procedure zorgt ervoor dat ze er weer als nieuw uit zullen zien. Laat u de dakpannen eerst impregneren, dan hecht de coating nog beter. Door een combinatie van deze twee maatregelen zullen de dakpannen compleet vuil- en waterafstotend worden.

Meer dan genoeg redenen om uw dakpannen te laten reinigen

Met het laten schoonmaken van uw dakpannen geeft u uw woning of bedrijfspand weer zijn verzorgde uitstraling terug en voorkomt u eventuele schade. Onderhoudt u de dakpannen goed, dan zal ook de waarde van het pand stijgen. Bovendien hebben de dakpannen een langere levensduur, waardoor ze duurzamer zijn en u hiermee niet alleen uw eigen portemonnee, maar ook het milieu een plezier doet. Uiteraard is het ook een prettig om in de geruststellende wetenschap te verkeren dat uw dak nog goed bestendig tegen allerhande weersinvloeden is.

Hoe vaak dienen dakpannen gereinigd te worden?

Wellicht vraagt u zich af hoe vaak u uw dakpannen dient te laten reinigen. Het antwoord op deze vraag is echter niet eenduidig, aangezien deze van enkele factoren afhangt. Zo speelt de plaats waar u woont een rol. Woont u in een druk centrum of vlakbij een industriegebied, snelwegen of een vliegveld? Dan is reiniging vaker nodig dan wanneer u in een rustigere omgeving woont. Ook de zon-schaduwstand van het dak speelt een rol van belang. Twijfelt u of uw dakpannen een schoonmaakbeurt nodig hebben, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen.

De levensduur van dakpannen

Dakpannen zijn een vorm van dakbedekking die over het algemeen lang meegaat. Mits u deze op de juiste manier onderhoudt, uiteraard. Reiniging is daarbij van cruciaal belang. Laat u uw dakpannen eens in een bepaalde periode reinigen, dan geeft u algen, mossen en atmosferisch vuil geen kans. Ook wanneer het dak na enkele jaren nog steeds relatief schoon oogt, is het verstandig hier een professional naar te laten kijken. Eventuele problemen met dakpannen zijn namelijk niet altijd zichtbaar. Voor vrijblijvende adviezen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Het belang van het schoonmaken van de dakgoot bij dakpannen reinigen

Eén ding wordt nogal eens over het hoofd gezien: het belang van een schone dakgoot. Dakgoten vangen alles op dat op het dak terechtkomt. Behalve neerslag zijn dit ook bladeren en takken, maar ook allerhande rommel die per ongeluk op uw dak terecht is gekomen. Verstopte dakgoten kunnen verstrekkende gevolgen zoals lekkages, schimmelvorming en ongedierte hebben. Overstromingen lopen langs de muren van uw woning of bedrijfspand. Wanneer u uw dakgoot schoonhoudt, voorkomt u dat deze verstopt raakt.

Meer dan 12 jaar ervaring

Wij hebben meer dan 12 jaar ervaring. Hierdoor kunnen we op iedere situatie inspelen en de gewenste kwaliteit leveren.

Actief in diverse branches

Wij zijn actief in onder andere de glasbewassing, gevelreiniging, schoonmaak, stukadoors branches etc.

Diverse gerenommeerde klanten

Wij hebben diverse gerenommeerde hotels en restaurants, zoals Van der Valk, Hotel L’Europe en anderen als klant.Geheel vrijblijvend


Advies + offerte

Overweegt u gebruik te maken van een van onze diensten?
Aarzel niet en maak gebruik van de vrijblijvende indicatie van kosten.

Offerte aanvragen
Call Now Button